Verzending & Retouren

Bij Cool Trends streven we ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Bestellingen die voor 19:00 worden geplaatst, worden dezelfde dag nog verzonden. Afhankelijk van uw locatie duurt het meestal 1-2 werkdagen voordat uw bestelling aankomt. Bestellingen die na deze tijd of in het weekend worden geplaatst, worden de volgende verzendingen verzonden.
Voor meer informatie over de status van uw bestelling kunt u contact opnemen met onze klantenservice op support@cooltrends.nl.

Wij bieden gratis verzending naar Nederland, België, Luxemburg en Duitsland bij bestellingen boven de €100,- en naar de meeste andere Europese en andere landen bij bestellingen boven de €120,- en €140,-.

Momenteel verzenden wij naar onderstaande landen. Deze verzendkosten kunnen soms veranderen door lager of hoger te worden, afhankelijk van de verzendservice. Daarom kunt u tijdens het plaatsen van een bestelling op de afrekenpagina de uiteindelijke verzending zien.

Verzendkosten

LANDPRIJSLEVERTIJDGRATIS VERZEND VANAF
Nederland€ 6,751-2 dagen€ 100.00
Belgie, Luxemburg, Germany€ 7.951-3 dagen€ 100.00
France & Denamrk€ 8.952-4 dagen€ 120.00
Italy, Austria, Portugal & Spain€ 8.952-4 dagen€ 120.00
Ireland & UK12.952-5 dagen€ 140.00
Switzerland, Sweden, Finland, Hungary, Poland, Romania, Slovakia, Bulgaria, Croatia, Estonia, Greece, Latvia, Lituania and Malta12.952-5 dagen€ 140.00
USA & Canada€ 18.954-9 dagen€ 140.00

* Bovengenoemde tijden zijn een indicatie en kunnen afwijken van de werkelijk levertijd. Bestellingen op Zaterdag zullen maandag verzonden worden. Bij drukte of feestdagen kan het voorkomen dat onze vervoerpartners vertraging ondergaan.

Retourneren & Klachten

Bij Cool Trends streven we ernaar dat onze klanten 100% tevreden zijn met het product dat ze bij ons hebben gekocht.
Als u verzend- of productproblemen heeft en gefrustreerd bent, neem dan contact met ons op en ons team zal u onmiddellijk helpen.

14 dagen geld terug garantie

Als u niet tevreden bent met onze producten, kunt u binnen 14 dagen na ontvangst van het product een volledige terugbetaling aanvragen. De klant is verantwoordelijk voor de retourzending. Indien u niet tevreden bent over onze producten, verzoeken wij u vriendelijk deze niet te gebruiken en in de originele verpakking terug te sturen.

Stuur uw zending naar:

Cool Trends B.V. Retourzendingen
Alzettestraat 70
1946SG Beverwijk
Nederland

1. Hoe kan ik mijn bestelling geheel of gedeeltelijk retourneren?

Indien u besluit om uw producten binnen de 14-daagse bedenktijd aan ons te retourneren, zullen wij het volledige bedrag van uw bestelling binnen 5 werkdagen na ontvangst van het product aan u terugbetalen. Helaas kunnen we de kosten voor het retourneren van het product niet vergoeden.

Volg alstublieft de onderstaande stappen om uw product terug te sturen:

 1.  Stuur ons een e-mail naar support@cooltrends.nl en laat ons weten dat u uw bestelling of een deel ervan wilt retourneren.
 2.  Wacht op een reactie van onze klantenservice om te verifiëren of we de retournering kunnen accepteren. Hier ontvangt u ook het retourneringsformulier.
 3. Als we uw retournering kunnen accepteren, volg dan de onderstaande stappen.
 4. Verpak het geretourneerde product zorgvuldig en veilig, bij voorkeur in de originele verpakking.
 5. Stuur het pakket naar het retouradres dat u van onze klantenservice heeft ontvangen en stuur de Track & Trace-code naar onze klantenservice.
 6. Zodra uw pakket is ontvangen en gecontroleerd, zullen wij de kosten voor de geretourneerde producten terugbetalen via de betaalmethode die u voor de aankoop heeft gebruikt.

Producten die aan een of meer van de volgende voorwaarden voldoen, kunnen helaas niet worden geretourneerd:

– Verzegelde producten. Indien de verzegeling verbroken is, kunnen deze producten niet geretourneerd worden.
– Producten die door de ondernemer zijn vervaardigd volgens specificaties van de consument (maatwerk); die duidelijk van persoonlijke aard zijn; die vanwege hun aard niet kunnen worden geretourneerd.
- Producten voor zijn gebruikt en beschadigd tijdens gebruik door klanten.
– Producten in de categorieën “Beauty”, “Kinderen & Baby” en “Sport” bijvoorbeeld crèmes, serums etc. kunnen vanwege hygiënemaatregelen niet geretourneerd worden. Dit is echter wel mogelijk als het product nog in de originele, gesealde verpakking zit.

2. Onmiddellijke annulering van bestellingen

U kunt uw bestelling alleen binnen 30 minuten na plaatsing annuleren. Neem alstublieft contact met ons op via support@cooltrends.nl binnen 30 minuten na het plaatsen van de bestelling om deze te annuleren.

3. Beschadigde producten bij ontvangst

Dat is zeer spijtig! Helaas kan het voorkomen dat uw product tijdens het transport beschadigd raakt. Indien u een beschadigd of verkeerd product heeft ontvangen, neem dan alstublieft binnen 14 dagen na ontvangst van het product contact met ons op. Na deze termijn vervalt helaas de mogelijkheid tot retourneren.

Voor de snelste oplossing verzoeken wij u vriendelijk een e-mail te sturen met een foto waarop het beschadigde deel van het artikel duidelijk te zien is. Foto’s kunnen het beste op een vlakke ondergrond worden genomen, waarbij het label en het defect goed zichtbaar zijn. Wij zullen deze informatie gebruiken om u te helpen met uw bestelling en om fouten in de toekomst te voorkomen.

Bij beschadigde artikelen sturen wij de eerste keer altijd gratis een nieuw pakket en in deze situatie kunnen wij helaas geen restitutie geven. Afhankelijk van de situatie kan het zijn dat u wordt verzocht het beschadigde pakket te retourneren om dit verder te onderzoeken.

For questions regarding damaged products upon receipt, please contact us at support@cooltrends.nl.

Defects or damage to the product after use

How annoying! Unfortunately, a production error may occur over time. This must involve an actual defect. This means that the part is broken and no longer meets the standard set by the manufacturer. Wear parts are excluded from production errors or defects. Wear parts include:
– Drive belts
– Batteries
– Brake pads and discs, brake drums
– Chains, lights, spark plugs, tires and hoses
– Moving parts in the broadest sense of the word

For questions about production errors or defects after use, please contact us at support@cooltrends.nl.

4. Hoe lang is de retourtermijn?

U kunt een product binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling retourneren.

5. Hoe lang duurt het voordat ik mijn geld terugkrijg?

Zodra we de producten hebben ontvangen, gecontroleerd en bevestigd dat ze niet zijn geopend of zelfs al zijn geopend voor sommige producten, maar wel voldoen aan de retourvoorwaarden, wordt een volledige terugbetaling met aftrek van de verzendkosten uitgevoerd via de oorspronkelijke betaalmethode. Alle klanten moeten na het retourneren van het pakket contact met ons opnemen en ons trackinginformatie verstrekken, zodat we de terugbetaling kunnen verwerken. Houd er rekening mee dat de meeste financiële instellingen er gemiddeld 3-7 werkdagen over doen om de terugbetaling te verwerken.

6. Waarom kunnen sommige schoonheids- en gezondheidsproducten niet worden geretourneerd?

Hieronder staat een lijst van hygiëneproducten die niet kunnen worden geretourneerd of vergoed (de lijst is niet uitputtend): onder

goed, bikini’s, make-up, haarstylingproducten, schoonheidsproducten, enz. Wij nemen hygiëne en openbare veiligheid serieus en weigeren de retournering van schoonheids- en gezondheidsproducten om de veiligheid van onze klanten te waarborgen. Hierin staan we niet alleen. Ook andere aanbieders van schoonheids- en gezondheidsproducten weigeren retourneringen om dezelfde redenen. U kunt het product echter wel retourneren als het nog in de originele, verzegelde verpakking zit.

Over het algemeen kunnen producten niet worden geretourneerd als een van de volgende voorwaarden van toepassing is:

– De koper heeft de geleverde producten zelf gerepareerd en/of gemodificeerd, of heeft dit door een derde partij laten doen;
– De geleverde producten zijn blootgesteld aan abnormale omstandigheden of anderszins onzorgvuldig of in strijd met de instructies van de tussenpersoon behandeld en/of behandeld op de verpakking;
– Het gebrek geheel of gedeeltelijk te wijten is aan wettelijke of te nemen voorschriften betreffende de aard of kwaliteit van de gebruikte materialen;
– Hygiëneproducten kunnen niet worden geretourneerd of vergoed, althans niet onder de huidige COVID-19-maatregelen. U kunt het product echter wel retourneren als het nog in de originele, verzegelde verpakking zit.

7. Moet ik de kosten voor de retourzending dragen?

Ja, alle klanten zijn verantwoordelijk voor de kosten van de retourzending. Wij raden u aan uw retourzending te verzenden met Track & Trace, omdat wij geen verantwoordelijkheid kunnen nemen voor zoekgeraakte retourzendingen.

8. Kan ik mijn product retourneren zonder contact met u op te nemen?

Nee. U dient contact met ons op te nemen voordat u uw product retourneert, aangezien het retouradres kan afwijken van het adres waar uw bestelling oorspronkelijk vandaan kwam.

Hoe kan ik contact met u opnemen?

U kunt contact met ons opnemen via e-mail op support@cooltrends.nl. Het Cool Trends-team staat zeven dagen per week voor u klaar.

9. Kunnen producten worden geretourneerd als ze defect zijn?

Het kan uiteraard voorkomen dat een product door transport defect bij u aankomt, mocht dit het geval zijn neem dan binnen 3x dagen na ontvangst van het product contact op met de klantenservice.

10. Mijn bestelling is beschadigd, wat moet ik doen?

Om de snelst mogelijke oplossing te vinden, voegt u alstublieft een foto toe waarop de slechte kwaliteit of het beschadigde deel van het artikel duidelijk te zien is. Foto’s worden het beste genomen op een vlakke ondergrond, waarbij het label en het defect goed zichtbaar zijn. Wij zullen deze informatie gebruiken om u te helpen met uw bestelling en om fouten in de toekomst te voorkomen.

Indien u een beschadigd of verkeerd product heeft ontvangen, neem dan alstublieft binnen 14 dagen na ontvangst van het product contact met ons op. Na deze termijn vervalt helaas de mogelijkheid tot retourneren.

Veelgestelde vragen - FAQs

We verzenden bestellingen van maandag tot en met vrijdag. Bestellingen die na 16:00 uur worden geplaatst, worden de volgende werkdag verzonden. Bestellingen die in het weekend worden geplaatst, worden maandag verzonden.

Je verzendkosten worden berekend en kunnen worden bekeken bij het afrekenen en zijn gebaseerd op de verzendoptie die je selecteert. We hebben verschillende opties waaruit je kunt kiezen om ervoor te zorgen dat je je bestelling ontvangt binnen een tijdsbestek dat voldoet aan je behoeften en budget. De verzendtijden zijn afhankelijk van de methode die je bij het afrekenen hebt geselecteerd.

Tijdens bepaalde seizoenen en verkoopperioden kan de levertijd langer zijn.

In je klantenaccount kun je zien hoe je bestelling vordert. Je kunt ook je adressen en betaalmethoden beheren. U kunt de status van uw bestelling ook volgen door op Mijn bestelling volgen te klikken.

Bij Cool trends zijn we toegewijd aan het leveren van uitzonderlijke service aan u, onze gewaardeerde klanten. Om een soepele en efficiënte levering van pakketten te garanderen, bieden wij het gemak van het afleveren van pakketten op aangewezen toegangspunten wanneer u niet beschikbaar bent om ze in ontvangst te nemen op het opgegeven afleveradres. Het is echter belangrijk dat u ons beleid voor het ophalen van pakketten begrijpt en naleeft om ongemak of misverstanden te voorkomen.

Beleid voor het ophalen van pakketten:

Aangewezen toegangspunten:

 • Cool Trends biedt u de mogelijkheid om een aangewezen toegangspunt te kiezen (bijv. een lokale winkel of een afhaalcentrum) als alternatieve afleverlocatie voor hun pakketten.
 • U wordt geïnformeerd over de locatie van het toegangspunt en de openingstijden tijdens de kennisgeving van de pakketlevering door de vervoerder.

Kennisgeving van aankomst van pakket:

 • Na een geslaagde levering op het toegangspunt zal de vervoerder je via e-mail, sms of een ander communicatiemiddel van je voorkeur op de hoogte brengen, zoals aangegeven in de leveringsvoorkeuren op de website van de vervoerder.

Afhaalvenster:

 • Er wordt van je verwacht dat je je pakketten afhaalt bij het aangewezen toegangspunt binnen een redelijk tijdsbestek zoals aangegeven in de kennisgeving.
 • Het afhaalvenster wordt je duidelijk meegedeeld samen met de kennisgeving van de pakketlevering.

Niet afhalen en verbeurdverklaring:

 • In het geval dat u uw pakket niet afhaalt binnen het aangewezen afhaalvenster, zal het worden beschouwd als een niet-afhaling.
 • Cool Trends is niet aansprakelijk voor terugbetaling of vervanging van pakketten die niet binnen de gestelde termijn zijn opgehaald.

Verantwoordelijkheid voor pakketbeveiliging:

 • Zodra het pakket is afgeleverd bij het toegangspunt, gaat de verantwoordelijkheid voor de veiligheid en staat van het pakket naar u over.
 • U wordt geadviseerd om uw pakketten onmiddellijk op te halen om verlies, schade of diefstal te voorkomen.

Uitzonderingen:

 • In uitzonderlijke gevallen, zoals geldige medische noodgevallen of onvermijdelijke omstandigheden, kunt u contact opnemen met onze klantenservice om hun situatie te bespreken en mogelijke oplossingen te onderzoeken.

Hulp van de klantenservice:

 • Ons klantenserviceteam is beschikbaar voor vragen of problemen met betrekking tot het afleveren of ophalen van pakketten of toegangspunten.
 • U wordt aangemoedigd om contact op te nemen met ons ondersteuningsteam voor hulp met betrekking tot hun pakketten.

Bij Cool Trends geloven we in transparantie en effectieve communicatie met u. Dit beleid voor het ophalen van pakketten is ontworpen om een soepel en betrouwbaar leveringsproces te garanderen en uw gemak te vergroten. Wij waarderen uw begrip en medewerking bij het naleven van dit beleid, waardoor wij u de best mogelijke service kunnen bieden.

Dit beleid kan naar goeddunken van Cool Trends  worden gewijzigd. Eventuele updates of herzieningen zullen tijdig aan onze klanten worden meegedeeld. Door gebruik te maken van onze diensten gaan klanten akkoord met de voorwaarden in dit beleid.

We begrijpen dat een zoekgeraakt pakket frustrerend kan zijn. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

1. Controleer de afleverstatus:

Controleer de trackinginformatie van de bezorger. Soms kunnen er vertragingen optreden door onvoorziene omstandigheden. Wacht een paar dagen na de geschatte leverdatum om te zien of het pakket aankomt.

2. Neem contact op met de vervoerder:

Als de trackinginformatie aangeeft dat het pakket “verloren” is of als het gedurende langere tijd niet is bijgewerkt, neem dan contact op met de klantenservice van de vervoerder. Geef hen je trackingnummer en alle relevante details. Zij kunnen een onderzoek instellen naar de verblijfplaats van je pakket.

3. Neem contact op met de klantenservice van de winkel waar je de aankoop hebt gedaan (indien van toepassing):

Als je een aankoop hebt gedaan bij een specifieke verkoper of online winkel, neem dan contact op met hun klantenservice. Als dit niet van toepassing is op u, neem dan contact op met de klantenservice van Cool Trends.

4. Dien een claim in voor een verloren pakket:

Als de vervoerder bevestigt dat je pakket inderdaad zoek is, dien dan een verzoek in bij de vervoerder. Zij zullen je door de nodige stappen en vereisten loodsen. Houd alle relevante documenten of ontvangstbewijzen bij de hand voor de claimprocedure.

5. Controleer je afleveradres:

Zorg ervoor dat het afleveradres dat je tijdens de aankoop hebt opgegeven correct en up-to-date is. Soms worden pakketten verkeerd afgeleverd door onjuiste adressen.

6. Verzekerde zendingen:

Als je een verzendverzekering hebt afgesloten, controleer dan de voorwaarden om te zien of je in aanmerking komt voor een terugbetaling of vervanging. Dien indien van toepassing een claim in bij de verzekeringsmaatschappij.

7. Neem contact met ons op (indien verschillend van de vervoerder):

Als het pakket naar jou is verzonden door iemand anders dan jijzelf, informeer dan de afzender over het zoekgeraakte pakket. Mogelijk moeten zij met de vervoerder overleggen om het probleem op te lossen.

8. Wees geduldig tijdens het onderzoek:

Als je eenmaal een claim hebt ingediend of een onderzoek hebt ingesteld, wees dan geduldig tijdens het proces. Een onderzoek kan even duren, maar de vervoerder zal zijn best doen om het pakket te vinden of een oplossing te bieden.

9. Regelmatig opvolgen:

Blijf in contact met de vervoerder en/of Cool Trends over de status van uw claim of onderzoek. Regelmatige follow-ups kunnen het proces versnellen.

10. Preventie voor toekomstige zendingen:

Overweeg in de toekomst te kiezen voor diensten met ontvangstbevestiging, handtekeningvereisten of pakketverzekering voor waardevolle items.

11. Blijf op de hoogte:

Blijf op de hoogte van alle informatie van de vervoerder of verkoper over het zoekgeraakte pakket. Zij kunnen contact met u opnemen met updates of oplossingsmogelijkheden.

Vergeet niet dat zoekgeraakte pakketten zelden voorkomen, maar als het toch gebeurt, zijn wij er om je tijdens het hele proces bij te staan. Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice van Cool Trends voor aanvullende hulp of problemen.